Hemsjukvård en bra sak!

LAH har precis varit här, lite samtal och vikt och längd på Liten. Egentligen inget ”viktigt” men jag har själv valt att ha kontakt med barnmottagningen ofta för att det ger mig trygghet. En väl etablerad och trygg kontakt kommer att behövas den dag Liten blir sjuk och behöver deras insatser.

För er som inte vet det så har hemsjukvården, LAH som det heter här, (ASIH, SHA förkortningar för egentligen samma sak) utvecklats i Motala. Här har den funnits länge! Detaljer vill jag inte ge med risk för att jag inte är påläst. Men iallafall så vet jag att det var här det började och många landsting har tagit efter. Eftersom jag själv arbetat på LAH här i stan vet jag att vården här är enormt uppskattad och välfungerande. Dessutom ett underbart ställe att arbeta på!

Att ha kontakt med barnLAH får, genom min sjusköterskeroll, mina känslor att krocka och det ger en brutal påminnelse om vår verklighet.

Om hotet som hänger över oss, om rädslorna och om att framtiden kommer att vara tuff. Vi kommer att få infektioner och Liten kommer att bli sjuk och hon kommer att behöva hjälp. Det gör mig så ledsen och rädd men samtidigt kan jag bli så arg! Varför barn? Varför mitt barn? Varför överhuvudtaget?

Men idag vill jag mest bara hylla hemsjukvården! Inte vara arg!

Jag är ledsen, varje dag! Men jag försöker även varje dag, försöker att vara positiv.

Kampen fortsätter och så även bergochdalbanan.Lycka!. Så är det bara!

4 Responses to “Hemsjukvård en bra sak!”

  1. Jessica skriver:

    Carin! Tack för omtanken!! Jag kommer till er och hälsar på snart. Kanske nästa vecka! Kram

  2. Jessica skriver:

    Att skriva orden ger lättnad och benar ut tankarna. Det känns bra! Tack för kramar – de tröstar!

  3. Rebecka skriver:

    Vilken fin bild på en fin mamma och en fin liten!
    Jag läser dina inlägg om och om igen, och säger som många andra sagt, att jag beundrar dig som så väl kan uttrycka vad du känner i ord.
    Skickar styrkekramar till dig och din familj.

  4. Carin Nordstedt Thudén skriver:

    Hejsan!
    Efter att ha läst vad du skriver beundrar jag dig för din styrka och målmedvetenhet. Det är mycket svårt att sätta sig in i dina känslor men om jag skulle överföra det på mina barn vet jag inte om skulle klara av det. Fantastiskt att du kan beskriva hur du känner det med ord.
    Jag har helt nyligen fått kännedom om din situation och vill bara med detta inlägg visa att jag tänker på dig oc bryr mig.
    Kram från Carin (sekr LAH)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu