Hosta och snor hos liten och stor.

Nu är Hugos förkylning inte enbart begränsad till honom uten den har även gett lite feber och hosta till Della.

När Hugo ska till o hosta så ekar det i hela huset och han tar i med hela kroppen. Medans Dellas små hostar endast hörs om man sitter riktigt nära.

Det märks att hon inte har samma kraft och brummar som en liten kaffebryggare. Men hon är glad och nästan som vanligt, lite tröttare kanske… Jag vill liksom hjälpa henne att hosta och det vi kan göra är att studsa på den stora bollen och andas i masken. Bollen är jag inte så flitigt med att använda men masken försöker jag se till att använda ett par tillfällen varje dag. Den fungerar lite förebyggnade också.

Masken är en pep-mask och fungerar så att den  vid utandning ger ett ökat motstånd. På så sätt ventileras lungorna bättre och de får träna lite.

Bollen ska vi studsa på och skapa vibrationer i hopp om att det som sitter fast flyttar på sig eller kommer ut.

Hostan fyller mig med oro och livet känns tungt igen. Inte för att Della är lite sjuk men att hotet nu blir verklighet igen. Jag antar att det tar ett tag innan jag är trygg i att vi inte kan skydda henne mot allt. Kanske bidrar också erfarenheterna som kommer med tiden till känslan av trygghet.

Jag är just nu väldigt trött och har ingen tid över till mig själv och jag antar att det hjälper den sorgsna känslan tillbaka in i min kropp. Men någonstans vet jag också att det blir bättre igen och att vårt liv kommer att vara bra.

Hur det än blir!

2 Responses to “Hosta och snor hos liten och stor.”

  1. Cindy skriver:

    Älsklingen då! Efter solsken kommer regn och som tur är kommer solsken där efter igen. Ge Hugo och Della krya på sig kramar från mig och ta hand om dej så gott du kan och hinner. Du är så tapper!!! KRAAAAAAAAAAAAAAM

  2. Caroline skriver:

    Hoppas de kryar på sig snart, de små barnen!

    Vi trycker på bröstet på Kevin, det ger honom en skjuts och bäst effekt. Vi följer hans hosttag och trycker på. Han vill ha det så. Hur Della vill ha det är förstås svårt att veta, men kanske kan man se på henne om hon tycker det är behagligt eller inte.

    Svar: Jag antar att det blir lättare sen när Della kan säga hur hon vill ha det. Vi provar oss fram och det är bra med tips. Hostan sitter högt upp och inga större attacker än, det känns bra, vi ”bankar” lite i ryggen och det funkar ok. // Jess

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu