Stanna upp & vila en stund.

Att vila har aldrig varit en av mina förmågor. Jag önskar så att jag lär mig! Jag tror att jag över lag, inte är så bra på att ta hand om mig själv. Det är ofta jag böjer mig och gör saker för andra fastän jag kanske tänkt att göra något för mig själv. Inte så att jag offrar mig på något sätt ( mer än ibland när jag är på det där humöret och leker martyr….) men jag sätter ofta andras behov framför mina egna.

Är det för att jag är kvinna? Är det för att jag är mamma? Är det för att jag inte kan stå upp för mig själv? Eller är jag bara sådan?

Jag tror på det andra, jag är mamma. Men jag tror också att det är en stor del av mig. Jag tycker om att hjälpa andra! Jag vill vara ett stöd för andra, då är jag tillfreds.

Men ibland när jag är sådär trött och ledsen borde jag kanske stanna upp. Bara vara själv och göra något gott för mig själv….

Det är inte alltid så lätt att leva som man lär!

Jag är, som jag tror att alla är ibland. Gnäller på småsaker, är irriterad och tjurig lite nu och då. Kan bli arg och smälla i dörrar. Tycker att det bara är jag som gör något i den här familjen. Ni vet, lite martyr…

Det är när jag är på det här dåliga humöret jag nog borde stanna upp! Ta egen tid! Vila! Eller göra något som belöning till mig själv!

Så att jag kan orka fortsätt vara jag! Ge till andra och njuta av livet jag lever. Se det vackra och inte fastna i det trista.

Det är inte alltid lätt! Men jag försöker!

Det behöver vi alla göra. Tror jag!

2 Responses to “Stanna upp & vila en stund.”

  1. Liselotte Hermansson skriver:

    Jessica
    Du har helt rätt jag är likadan, sätter andra före mig själv. Det är sådan jag är. Har slutat söka orsaken till det. Min tro är att jag någon gång får igen det och att de som känner mig bäst och står mig närmast ser mig såsom jag är. Precis som jag är övertygad om att det som står dig närmast ser på dig som du är. Ibland är man trött bara och man måste lära sig att se att det är inte hela världen om saker inte sker på ett speciellt sätt. Det har tagit mig 36 år att inse det och jag börjar förstå det nu och det är tack vare min mycket kloka man som försöker få mig att förstå det. Jag lovar dig det kommer. När jag är sliten in med MP3 i öronen och en lång promenad då rensas hela huvudet och själen mår otroligt gott. Ta hand om dig jag tycker du är fantastisk. Kram Liselotte

  2. Cindy skriver:

    Du är så klok min vän. Vi var i Motala över helgen men båda tjejerna var förkylda och lite krassliga så tyvärr kunde vi ju inte ses. Får bli en annan gång helt enkelt. KRAAAAAM och ta hand om dej själv nu!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu