Förväntan

I morgon är dagen D här och det är någon som fyller 6 år. Förväntningarna är stora! Han gör planer för hur vi ska gå upp för att sjunga och ta med bulle på frukostbrickan, att få bjuda på glass på dagis, att öppna paket och spara sin pengar för att kunna köpa ett nytt spel. I morse var han så exhalterad att han fick grus i ögonen. Vilket innebär att han får tårar i ögonen :)

En gång förut har jag sett honom så glad och det var dagen då han blev storebror. Då var det mycket grus som inte blev tårar förrän han slog i huvudet i dörrkarmen. Jag tror inte han riktigt har förstått att man kan gråta glädjetårar än… Iallafall så är det underbart att se en liten (stor) kille på 6 år, vara så glad att tårarna kommer.

Härligt att han har kontakt med sina känslor och jag hoppas att det håller i sig under åren. De finns människor som lär sig att stänga in och tränga bort. Men jag ska hjälpa Hugo att behålla sin förmåga att visa känslor och lära honom att prata om dem.

Inte trodde jag att förväntan på födelsedagen skulle locka fram glädjetårar men det så är härligt att se att  jag bara måste dela det med er!!

Vi har alla en egen födelsedag och kanske är det så att min kille har greppat att livet är stort och viktigt och ska firas!! 

Så varför inte längta efter att få fira dagen då man kom till världen?? Odentligt!! Varför inte ha samma förväntan som barnen??

Det är ju en stor dag om vi bara tänker efter…

2 Responses to “Förväntan”

  1. Jessica skriver:

    Love u!!

  2. Cindy skriver:

    Såååå fantastiskt!! Inte lätt när man får grus i ögonen. Din lilla prins börjar bli stor nu. Jag minns fortfarande när jag var på gymmet den 23:e mars och på telefonen fick veta att han kommit till världen. Det känns som igår faktiskt! Hoppas hela familjen får en mysig och födelsedags magisk dag! Stort grattis i förskott till Hugo…KRAM

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu