Det goa och det glada

Det är så lätt att skriva om det jobbiga och det ger sådan lättnad i själen.

Lika roligt är det att skriva om det bra och den glädje som det goa skänker ger mer styrka till själen än någon kan tro. Jag hoppas att den styrkan vinner över rädslorna i längden!

Idag har varit en bra dag!

Liten börjar gilla mat igen :) . Sonden är borta sedan ett par dagar och den svamp hon fått i munnen (av all antibiotika) bekämpas med annan medicin. Jag tror det gett effekt. Mun och svalg mår nog bättre och liten mage känner nog hunger utan sondmat var 4: timme.

Att se den lilla munnen gapa efter mer och ta emot allt större portioner ger en enorm tillfredsställelse. Vi vet ju alla att aptiten ökar när vi mår bättre och med mer mat får vi mer energi. Härligt!

Jag hoppas det håller i sig nu och jag kämpar med att behålla den goa, positiva känslan.

Det svänger fort! Åt båda håll! Bra och dåligt!

Just nu är det bra!!

Jag har jobbat i kväll och det har varit roligt. Jag insåg, igen, att jag har världens roligaste jobb och det är en skön källa att hämta kraft ur. Hur konstigt det än kan tyckas…

Jag jobbar med döendet och jag stöter på många olika livsöden och livets tycks allt för många gånger vara så orättvist. Jag är så glad (och stolt) över att kunna hjälpa dessa människor till ett så bra slut i livet som möjligt.

Vi har alla olika svårigheter att möta i livet och genom mitt arbete vet jag att jag inte är ensam om att ha det tufft. Genom mitt yrke vet jag att varje människa har styrkan att leva vidare även i de svåraste stunder, Jag vet även att man lär sig att leva med det nya och att allting tillslut blir en vardag.

Idag har jag varit glad, nästan hela dagen och jag har känt mig mer hoppfull för varje sked min lilla fått i sig.

Hon vinkar och äter och skrattar och busar.

Då måste jag ju vara glad!

One Response to “Det goa och det glada”

  1. Å-M skriver:

    Alla ord känns för små…
    Tänker på er och hoppas att lyckan helt vänt nu.
    KRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAMKRAM

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu